2009. március 18., szerda

Megalakult....

...az Exposia Alkotócsoport Székelyudvarhelyen, tagjai Balázs György, Balázs Ödön (Székelyudvarhely), Flórián Csaba (Béta), Fülöp Lóránt (Agyagfalva), Kibédi Sándor (Székelyudvarhely), Kuthi Lázár (Felsőboldogfalva). A képírás szerelmeseiből verbuválódott társaság tagjai mindannyian fiatalok, akik folyamatosan dolgoznak, és alkotásaikat tematikus kiállítások anyagaként kívánják bemutatni a közönségnek. Az alkotómunka serkentését azáltal kívánják elérni, hogy azt tervezik: találkozásaik alkalmával közösen fotózzanak, illetve kiértékeljék a készült felvételeket.

A csoport nyitott, csatlakozhat hozzá bárki, hiszen az alkotás szabadságát előbbre valónak tartják minden másnál.

Nem csupán kiállításra, hanem együtt való alkotásra is meghívják ismerőseiket, illetve terveznek olyan közös programokat, amelyeken bárki érdeklődő részt vehet: neves fotográfusokkal való találkozás, együtt alkotás, a közeljövőben pedig beindítják a Székelyudvarhely épített örökségének és eseményeinek fotós dokumentálását célzó programjukat.

Mi az, ami számít? A minőség. Jól szerkesztett, jó minőségű felvétel, ötletesség, jó témák, sajátos szempont, nézőpont érvényesülése.

Első kiállításukat természetfotókból válogatták Természet(l)esen címmel. A székelyudvarhelyi csapattagok mellett meghívottak is szerepelnek: Kerekes István (E-FIAP, Mosonmagyaróvár, Magyarország), Hajdu Tamás (Nagybánya), Tóth Zsuzsanna (MFV, Hatvan, Magyarország). A kiállítás tervezett további állomásai: Szováta, Nagybánya, Szilágysomlyó, Székelykeresztúr és Nyírbátor (Magyarország). (Helyszín, időpont hamarosan!)

A lehetőségek nyitott ablakából nézve előre szinte végtelen a magukat kínáló témák, a megörökítésre érdemes pillanatok meg helyzetek száma. Csábít az új, néha meg éppen az ismert vonzza a fotóst. Jelszavuk: „Műveld a csodát, ne magyarázd.” (Nagy László)

P. Buzogány Árpád

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése