2009. június 11., csütörtök

Megnyitó (Nyirbátor)Kuthi Lázár képviselte az Exposia Alkotócsoportot Nyirbátorban


Alább a megnyitón elhangzott szöveg olvasható:


Tisztelt Vendégeink!

Minden időszak új és új programot, lehetőséget kínál az érdeklődő városlakók számára.
Nyírbátor büszke történelmi múltjára, hagyományaira. De lépést tart az új kihívásokkal, felkarolja és bővíti az új kezdeményezésekkel kulturális palettáját.
Új ismereteket, új művészeti formákat, kifejező eszközöket jelenítünk meg a mai napon megnyíló fotókiállítással is. Önkormányzatunk intézményei által felkarolja, szép helyszínt biztosít a művészeti ágaknak.
Kiválóan szólították meg a lakosságot az Exposia Alkotócsoport tagjai szóróanyagukkal és meghívójukkal;
TERMÉSZETESEN, TERMÉSZET-LESEN
ötletes címükkel.
A fotókiállításuk célja, hogy megmutassák és megszerettessék velünk a bennünket körülvevő természetes környezetet, annak különlegességeit, szépségét, értékét.
Az Ő szemükkel, az Ő gépeik által készített pillanatokat láthatjuk. De bizonyára mindenkit további gondolkodásra késztetnek a képek.
A jól szerkesztett természetfotókkal, a képírás szerelmeseiből szerveződött csoport tagjai nemcsak megmutatják a végtelen természetet, hanem annak megőrzésére, ápolására, gazdagítására szólítanak fel minden látogatót.
Nagyrabecsülésemet fejezem ki annak a nyolc erdélyi és magyar fiatalnak, akik a nyírbátori kiállítás szándékával átlépik a határt és bemutatkoznak előttünk.


Hobby, hivatás, szórakozás számukra a fotózás? Talán minden megállapítás igaz. Mert véleményem szerint elhivatottság, elkötelezettség, szeretet nélkül nem lehet alkotni.
Hiszen ahogy vallják; az alkotás szabadságát előbbre valónak tartják minden másnál.
Öröm számomra, hogy nemcsak testvérvárosaink művészeti értékeit ismerhetjük meg, hanem újabb erdélyi település: Székelyudvarhely, Béta, Agyagfalva, Felsőboldogfalva, valamint a csoporthoz kapcsolódott hatvani és mosonmagyaróvári fiatalok alkotói munkáit láthatjuk.
Nagy László szavait választották jelszóul:
„Műveld a csodát, ne magyarázd.”
A kiállítók felvillantották a csodát, mi részesei vagyunk a látványnak, és elvisszük magunkkal az élményeket.
Kívánok az alkotóknak sok sikert, a látogatóknak szép élményeket!


Támogatóink:

1 megjegyzés: