2010. augusztus 20., péntek

Régi katonai fotográfiák Csíkmenaságról a Magyar Fotográfia Napján

A Hargita Megyei Kulturális Központ és az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület immáron második alkalommal szervezi meg a Magyar Fotográfia Napját. Ez alkalomból kiállítás nyílik Régi katonai fotográfiák Csíkmenaságról címmel. A kiállítás anyagát nagyított régi magyar fotográfiák, valamint eredeti, katonai fotográfiák képezik. A tárlatlátogatók válogatást láthatnak az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület gyűjteményéből, a magyar és az egyetemes fotográfiatörténet kiemelkedő mestereinek munkáiból.

A kiállításmegnyitóra augusztus 26-án 18.00 órától kerül sor, Hargita Megye Tanácsának kiállítótermében.
Megnyitóbeszédet tart Molnár Attila az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület elnöke és Károly Veronka, a csíkmenasági Művelődési Ház igazgatója.
Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület.

1 megjegyzés:

  1. A kiállítás nagyon dicséretes dolog, gratulálok hozzá! Csak a helyszínnel van egy kis gond. Még pedig az, hogy csak hétköznap és munkaidőben látogatható! A legutóbbi, régi kászoni fotók kiállítását úgy tudtuk megnézni, hogy egy fél órát győzködtük a portást, hogy beengedjen. Megjegyzem, szombat délelőtt volt, s a portás tőlünk tudta meg, hogy kiállítás is van az épületben.

    VálaszTörlés