2018. július 10., kedd

Gyimesi hétköznapok - CsíkszeredaFényképtárlat a Gyimesek vidékéről
Július 12-én, csütörtök 18 órától a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa közös szervezésében kerül sor a Gyimesi hétköznapok - Orbán Balázs nyomdokán a Gyimesek vidékén című fotókiállítás megnyitására a csíkszeredai Megyeháza Galériában.
A kiállítás anyagát a Gyimesekben korábban a Forrásközpont és az Exposia Fotográfiai Alkotócsoport által szervezett dokumentációs fotótábor anyagából válogatta Balázs Ödön, a Hagyományőrzési Forrásközpont fotográfusa. A tárlaton a következő képalkotók munkáit láthatják az érdeklődök: Balázs György (Székelyudvarhely), Balázs Ödön (Székelyudvarhely), Bartók Izabella (Sepsiszentgyörgy), Csíki Csaba (Csíkszentdomokos), Erős Zoltán (Gyergyószárhegy), Kelemen Lajos (Sepsiszentgyörgy), Kerekes István (Kazincbarcika– Magyarország), Sándor-Tóth Zsuzsanna (Hatvan–Magyarország), Stefán Tamás (Szigetszentmiklós–Magyarország), Szabó Béla (Öttevény–Magyarország), Tordai Ede (Marosvásárhely), Vass Lehel (Székelyudvarhely), Vinczefi László (Sepsiszentgyörgy), Vitos Hajnal (Csíksomlyó).
A sajátos körülmények között élő és gazdálkodó gyimesiek mindennapjait, a különleges természeti környezetet bemutató tárlat július végéig lesz megtekinthető.
A kiállítást P. Buzogány Árpád művelődésszervező nyitja meg. Fellép Fábián Katalin, az udvarhelyszéki népdalvetélkedők többszörös díjazottja.
Ez alkalommal megvásárolható a Másfél évtized képesszenciája című fotóalbum, melynek képanyaga az Orbán Balázs nevével fémjelzett dokumentációs fotótáborokban készült az elmúlt tizenöt esztendőben. A vidéki életterek kötetbe gyűjtött ábrázolásai az utóbbi években hazai és nemzetközi szinten is elismeréseket hoztak a fotótáborban résztvevőknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése